perjantai 7. huhtikuuta 2017

Västäräkistä vähäsen

"Kuu kiurusta kesään,
puolikuuta peipposesta,
västäräkistä vähäsen,
pääskysestä ei päivääkään"


Eilen västäräkit hyppelivät lehmätarhassa, peipposetkin saapuivat jo hyvä tovi sitten eli näillä näkymin kesä saapuu pääskysten mukana pääsiäisenä. Saman suuntaista ennustusta tein jo kynttilänpäivän aikoihin, sillä vanhan kansan uskomuksen mukaan kynttilänpäivän jälkeisestä suojasäästä on aikaa kymmenen viikkoa kylvöön. Ennen vanhaan kynttilänpäivä on ollut 2.2., mutta nykyisin se sijoittuu helmikuun ensimmäiselle sunnuntaille.

Tämän vuoden ennustuksen mukaan siis kylvöhommiin päästäisiin jo ensi viikolla. Ihan niin pitkällä ei kuitenkaan vielä olla, vähän joutaisivat pellot kuivahtaa lisää, ennen kuin niille tohtii lähteä traktorilla ajelemaan. Mutta ihan mahdollista on kuitenkin, että pääsiäisenä päästään paskan ajoon :)

Aamulypsyllä 2.4.2017

Lehmät nautiskelivat eilen ulkoilmasta kuutisen tuntia ja tänäänkin pääsivät ulos jo yhdeksän maissa. Mikäs siellä ollessa, kun tarha ei enää kovin märkä ole, kuivaheinien ja oljen päällä on hyvä maata. Aurinkokin eilen pilkisteli mukavasti, eikä tuulikaan ollut kova. Tälle päivälle on ennustettu pieni sateen uhka, mutta ehkäpä ne pilvet pysyvät poissa ja mammat saavat haistella kevään tuloa koko päivän ruokakärryn äärellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)