maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pellillinen rahka-persikka piirakkaa, ole hyvä


Tämä on meidän ehdoton suosikki pääsiäisherkku, tänä vuonna ei tullut muuta tehtyäkään. Kaupasta ostettiin mämmi ja pärjättiin vallan mainiosti kokonaan ilman pashaa.

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
50g voita tai margariinia

Valmista tavallisen pullataikinan tapaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa ilmakuplat pois ja kauli pellille leivinpaperin päälle. Jätä kohoamaan ja siirry täytteen valmistukseen.

1 iso prk persikan puolikkaita
500g maitorahkaa
2 dl kermaa
3 munaa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Pilko persikat pienemmiksi paloiksi ja ripottele pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti persikoiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa kypsäksi, noin 30 min.

Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja nauti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)