maanantai 16. tammikuuta 2017

Tammikuun mittalypsy

Maitonäytteet lähtivät sunnuntaina maitoauton matkassa kohti Seinäjokea labraan analysoitavaksi, kuten aina joka toinen kuukausi. Viikonloppuna oli siis kuukausittaisen mittalypsyn aika, tällä kertaa otettiin myös maitonäytteet.

Suurta muutosta joulukuuhun ei ollut,
tammikuussa kärjessä ovat:

Joiku 30,0
Kiva 28,0
Haave 26,2 
Lyyra 25,4
Juhla 24,8

Jalostuksen ja Hehkun poikimiset lähestyvät, joten helmikuussa on odotettavissa muutosta viiden eniten maitoa antavan lehmän listaan :)

Auma tyhjeni viime viikolla ja ainakin toistaiseksi tuntuu tämän siilon rehu maistuvan, saas nähdä onko uutuuden viehätystä vai uppoaako loppuun saakka näin hyvin. Vähän tuntuu, etteivät ole ruokaa saaneetkaan, vaikka aamuin illoin monta kärryllistä lehmien eteen lapataan. Pöytä on miltei nuoltu puhtaaksi ja rehua kärrätessä kaikki kurkottavat päätään, että ennättäisivät saada edes pienen maistiaisen ohitse menevästä herkkukuormasta. Taitaa suorastaan viedä kielen mennessään! 

Alkoi jo tuntua, ettei se auma lopu ollenkaan, ilmeisesti olivat jo kyllästyneet sen syömiseen. Nyt tätä säilöä sitten popsivat senkin edestä, vaan hyvä niin, mieluusti sitä pöydälle syötäväksi kärrään, varsinkin kun on aumarehuun verraten paljon kuivempaa ja kevyempää, niin kärrykin suostuu liikkumaan paremmin :D

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)