perjantai 19. elokuuta 2016

Vahinko laajennus

Kanalasta tulikin nyt vahingossa vähän suurempi kuin alkujaan oltiin ajateltu. Leveyttä on nyt 1,5 metriä enemmän. Ja kaikki tämä johtuu siitä, että piirtäjälle oli jostain syystä tullut perustussuunnitelmaan väärä mitta. Mies ihmetteli eilen sokkelin tarkistusmittauksen jälkeen, kun ristikkokuvassa oli annettuna ihan eri numerot mitä mittanauha näytti. Siispä vertailemaan perustuskuvaa ja ristikkokuvaa keskenään..

Punaisella merkityt eivät passaa yhteen mitenkään, ylemmässä kuvassa vihreällä ympyröity olisi ollut oikea mitta sokkelille. Mutta appiukko teki sokkelimuotit tuon toisen numeron mukaan ja näin sokkelista tuli suurempi.

Eihän siinä mitään, mutta kun kattotuolit oli jo tilattu ja eilen tuli niiden kuvat postissa. Tämä puolen toista metrin levennys tarkoittaisi tilattujen kattotuolien kohdalla käytännössä sitä, että ne olisivat lattialla eli tipahtaisivat nätisti runkotolppien välistä maahan. Ei hyvä.

Seitsemän aikaan illalla pulju oli jo kiinni, mutta päätettiin kuitenkin koittaa soittaa ja kysyä mikä on tilanne eli onko kattoristikot missä vaiheessa. Hyvä tuuri kävi, sillä puhelimeen vastattiin ja saatiin kuulla, että mitään konkreettista ei ole vielä meidän ristikoiden eteen tehty eli ajoissa ennätettiin perumaan. Piirtäjä tekaisi uudet kuvat jo illalla ja laitoin ne saman tien kattotuoli tehtaaseen. Tänään soitti ja kertoi uuden hinnan isommille kattoristikoille, aikataulu niiden toimituksessakin onneksi pysyy ennallaan. Onneksi en vielä ollut kattopeltejä tilannut, sillä nekin olisivat olleet auttamatta liian lyhkäisiä.

Ja nyt sitten tarvitsee osa kuvista tulostuttaa uudestaan ja laittaa kuntaan menemään. Onneksi ei sen vakavampia toimenpiteitä aiheudu, kun näin haja-asutusalueella ollaan. Kaupungin tiukasti kaavoitetuilla tonteilla olisi seuraukset todennäköisesti suuremmat. Jännä juttu ettei kaupungin rakennustarkastaja, joka on kuvat leimannut ja allekirjoituksellaan hyväksynyt ole myöskään huomannut tätä "pientä" epäloogisuutta kuvien mitoissa. Kyllä vähän ketuttaa, mutta minkäs teet. :/

-Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)