tiistai 24. toukokuuta 2016

Sitruunainen raparperipiirakka

Se on täällä taas, raparperien kulta-aika nimittäin. Kesän ensimmäinen piirakka tehtiin eilen ja samalla testasin Herkkuhovi-blogista bongaamaani ohjetta.


 Sitruunainen raparperipiirakka


6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
150 g margariinia sulatettuna
3 dl maitoa
2 kananmunaa
1 sitruunan kuori raasteena
1 tl kardemummaa
5 dl raparperin paloja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet ja munat sekä kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Ripottele raparperin palat tasaisesti pinnalle. Paista 220 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa jäähtynyt piirakka vaniljajätskin kera.

Seuraavan kerran täytyy ehdottomasti tehdä taikina 1,5 kertaisena, nyt pohja jäi vähän litteäksi omaan makuuni. Myös vattuja täytyy laittaa testiksi mukaan!

Mikä on sinusta se voittamattomin raparperiherkku?
-Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)