torstai 12. toukokuuta 2016

"Rikkaruohoja"

Niitä on tullut kerättyä, nokosia ja maitohorsmaa näin alkuun. Lisäksi riivitty lehtiä väärään paikkaan kasvaneista villivadelmista, koivusta ja pihlajasta. Voikukkia en ole vielä kerännyt talteen, sillä sille haluan kaveriksi sitruunaa, joka on vasta kaupassa.

Vaan ehkäpä huomenna ennätetään kauppaan, lannat on saatu levitetyksi ja äestys on vauhdissa. Tänään ainakin säädetään kylvökone valmiiksi, saa nähdä ennättääkö sen kanssa vielä pellolle.

Tämmöinen ohje tuli vastaan ja nyt on pari pulloa jäähtymässä, saa nähdä miltä maistuu :) Tuoksu ainakin oli hyvä, karvasmantelimainen.

"Pihlajanlehtidrinkki"

3 litraa vettä (tai mahlaa)
n. 1,5 l puhtaita pihlajan lehtiä
n. 3 rkl hunajaa

Kiehauta vesi ja lisää lehdet. Anna hautua noin puoli tuntia. Siivilöi ja makeuta. Pullota ja anna jäähtyä. Tarjoile kylmänä.

Kevään ensimmäiset, tuoreista nokkosista makunsa saaneet, letut on jo herkuteltu. Toinen satsi taikinaa on jääkaapissa turpoamassa. Käytätkö sinä hyödyksi takapihan rikkaruohoja mitenkään? Olen kuullut sanottavan, että syömällä niistä pääsee varmasti eroon :D

-Noora

2 kommenttia:

  1. Nokkosista minäkin olen muutamat lätyt paistanut, mutta tänä keväänä on toistaiseksi jäänyt tekemättä. Ehkä ensi viikolla voisi ehtiä. Nam!

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos vinkistä! Niitä pihlajan lehtiä onkin ollut oikein kiusaksi asti!

    Kaikkea ihanaa ja aurinkoista viikkoosi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)