maanantai 23. toukokuuta 2016

Narrin uusi ystävä

Nopeimmat jo facebookista ovatkin lukeneet, että Lahja oli viime yönä seikkaillut pitkin navettaa. Ja mikäs siellä oli käppäillessä, kun lehmät potkaistiin iltalypsyn jälkeen ulkoruokintaan ja navetassa oli vain vasikat, nuoret hiehot sekä Haave (joka huusi kyllä niin sydäntä särkevästi jäädessään yöksi vain Lahjan ja pienten kanssa navettaan, että sääliksi käy).

Oli käynyt myös ladon puolella vähän täysrehua maistelemassa omin lupinensa, kaatanut pöydän ja roskiksen. Aamulypsylle tullessamme kuului ulos asti pientä juttelua, äänestä jo pääteltiin ettei kyseessäollut Mokka (vaikka viime aikoina onkin huutanut kuin hinaaja, protestoi parteen joutumistaan). Lahja se siellä jutteli lapselleen karsinan oven luona.

Tämä pieni söpöläinen on tyttö ja sen nimi tuottikin vähän pään vaivaa. Tällä kertaa en nimittäin ollut miettinyt ollenkaan valmiiksi, sillä oli jostain saanut päähäni, että Lahja oli siemennetty lihasonnilla. Tosin voipi olla, että olin miehelle sanonut, että laitetaan lihaa, kun kerran neljäs siemennys jo oli, mutta mies on ehtinyt unohtaa sen ja semmarin kysyessä että laitetaanko suunnitelman mukaan niin vastannut vain joo.


Ay rotuinen tämä nyt siis on ja emänsä siis Lahja, Lahjan emän nimi oli Hely. Jotain siihen liittyvää siis, äkkiseltään ei tullut yhtään jalokiveä tai valuuttaa mieleen, joka N-kirjaimella alkaisi. Jouduin siis turvautumaan googleen ja wikipedia sen sitten kertoi että Nefriitti on Jaden kaltainen korukivi.


Saanko siis esitellä uusin tulokkaamme Nefriitti :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!
-Noora

4 kommenttia:

 1. Eihän alle puolivuotiasta saa kytkeä parteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mokka on syntynyt lokakuussa eli on jo yli 6 kk vanha. Laitettiin parteen jo nyt, että vähän aikaa kerkiää opetella. Sen takia Narri tuossa karsinassa yksin onkin, kun on vielä alaikäinen. Vaan onneksi naapurikarsinan Neilikka ja Narsissi pitävät seuraa. Ulkoruokintaan pääsevät Mansikki, Matami, Mokka ja Narri piakkoin. Parressa ovat nyt harjoittelemassa, jotta sksyä varten olisi vähän muistissa miten siinä parressa kuuluu käyttäytyä :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja touhukasta menoa!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)