keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kuusenkerkkäsiirappi

Tämä herkku on omiaan vaniljajäätelön kera ja maistuu superhyvältä myös lettujen kanssa. Ei kun siis kuusen vuosikasvua verottamaan, sopivista paikoista ei tietystikään latvatupsua ellei kyseessä ole poistettava puu. Puustoon kajoaminen ei kuulu joka miehen oikeuksiin eli muistathan kysyä maanomistajan luvan!

Kuusenkerkkäsiirappi

1 litra kerkkiä
2 l vettä
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita kuusen kerkät yöksi likoamaan. Siivilöi ja laita kerkät sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Keitä pari tuntia, nesteestä haihtuu noin puolet. Siivilöi kerkät pois ja lisää jäljellä olevaan nesteeseen (noin litra)sokerit. Keitä miedolla lämmöllä noin tunnin verran, kunnes neste saostuu ja tummenee. Tee välillä testi kylmällä vedellä, tiputa tippa siirappia vesilasiin, jos neste jähmettyy vähän eikä heti leviä veteen on siirappi valmista. Varo keittämästä liikaa, ettei lopputulos jäähtyessään jämähdä pullon pohjalle (nimimerkillä kokemusta on)!

Huomenna pitäisi olla sadepäivä, joka tekee kyllä hyvää luonnolle ja on erittäin tervetullutta erityisesti nurmille :)

-Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)