perjantai 18. syyskuuta 2015

Teinit sisälle

Hiehot alkoivat näyttää jo perin kyllästyneiltä kaluamaan loppuun syötyä laidunta, joten otettiin koko kööri sisälle. Lyyli, Lipstikka ja Loiste eivät olleet näköjään ennättäneet kesälomansa aikana unohtaa miten homma menee, sillä marssivat sisälle kuin vanhat tekijät ja kävivät suoraan omille paikoilleen (eli jättivät Lahjan paikan väliinsä tyhjäksi). Fiksuja tyttöjä, vaan ehkäpä  ne alkukesän päivittäiset harjoitukset ovat tehneet tehtävänsä ;) Lillukka ja Lumous sitä vastoin vaativat pyllystä tuuppaamista, jotta ovesta päästiin sisään ja lisää rohkaisua rännin ylityksessä ja vielä reilusti tsemppausta siihen omalle paikalleen pääsemiseksi, vaan hyvin menivät siihen nähden, että keväällä ovat ulos kävelleet ja nyt sitten vasta sisälle tulleet. 


Tarkoitus olisi nyt nämä kaikki hiehot ujuttaa osaksi lehmälaumaa, keväällä päästään sitten huomattavasti helpommalla kun kaikki hiehot jo ovat olleet lehmien mukana lypsyjen välissä pihalla ja kulkeneet sisään ja ulos useamman kerran.

Eilen kaikki muut teinit olivat ulkona lehmien kanssa paitsi Lillukka ja Lumous, joilta tämä kokemus vielä uupuu täysin. Juolukka ja Kaihokin saivat jäädä sisälle odottelemaan siementäjää. Suhteellisen nätisti osasivat nuo ennenkin lehmien mukana ulkoilleet hiehot tulla sisälle ja omat paikatkin löytyi sen suuremmin sähläämättä sisälle tullessa joten pääsivät myös yöksi ulos. Lillukka ja Lumous jäivät vielä sisään, kuten myös Juolukka ja Kaiho.

Tänään sitten onkin joka sorkka sisällä, eilen jo haettiin säilörehupaali valmiiksi latoon, saavat lehmät nauttia kuivasta pedistä ja nenän eteen tarjoillusta ruoasta sen sijaan että olisivat ulkona kastumassa.

Syksyistä viikonloppua!
-Noora

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)