keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Syyskuun mittalypsy

Laitumet alkaa olla loppuun kaluttuja, lisäruokana ovat nyt saaneet pihalle säilörehua pyöröpaalin päivässä, mutta alkaahan tämä syksyn saapuminen vähän maitomäärissäkin näkymään. Osittain johtunee kyllä myös siitä, että aika moni elukoista on pikku hiljaa umpeen menossa, kun vähän useammalla tiinehtyminen takkusi, joten parhaimmat lypsävät sen vuoksi jo niin sanotusti yliajalla normaaliin tuotantokauteen nähden.

Sentään Haave ja Hilla ylsivät nippanappa yli 30 kilon rajapyykin, tällä erää ei niin loistelias kolmen kärki näyttää tältä:
Hilla 32,6
Haave 30,4
Iloliisa 27,2

Ihmetaika on tarkastettu tiineeksi, lienee syytä laittaa pitkälle mammalomalle, sillä maitoa irtosi tähän mittaan enää 10,2 kiloa. Vaan onhan tuo nyt tovin lypsänytkin jo, viimeisin poikiminen on ollut 23.9.2014 joten jaksanut sentään porskuttaa vuoden verran. Viimeisin siemennys, se seitsemäs kerta, on ollut 26.6. lihalla totta kai, eli Taikan odottaisin poikivan näin ollen joskus maaliskuun alkupuolella! Puolisen vuotta lomailua edessä siis, tuskinpa tämä järjestely Taikaa pahemmin haittaa, mutta paree sitten tsempata ensi kaudella...


Kohta pitäisi myös haalia hiehot sisälle ja harkita lehmienkin yöksi sisälle jättämistä, niin se vaan näyttää että se syksy taas tulee ja kamalan kovaa vauhtia vielä kaiken lisäksi! Tänäänkin tuntuu, ettei tämä päivä valkene lainkaan, niin sumean harmaata on joka puolella.

Aurinkoisempaa päivän jatkoa!
T. Mansikki ja Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)