sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Puolukkainen rahkakakku

Viimeisimmässä Pirkka lehdessä oli ohje nimeltään Puolukkajuustokakku. Koska metsä on täynnä puolukoita päätin tätä kakkua testata. 
 
Kuten kuvasta voi päätellä, kelpaa tätä kakkua syödä ;)

3 dl neljän viljan hiutaleiden ja ruisleseiden sekoitusta
30 g leivontamargariinia
1/4 dl fariinisokeria

Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
500g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 tl vaniliinisokeria
3 rkl sitruunamehua

Pika puolukkahyytelö:
2 liivatelehteä
n. 200g puolukoita
½ dl vettä
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
 
  • Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Paahda hiutaleita kuivassa paistinpannussa tovin verran, sitten lisää sekaan rasva ja fariinisokeri. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa, anna jäähtyä ja levitä seos leivinpaperoidun vuoan pohjalle.
  •  
  • Laita liivatteet pehmenemään täytettä varten kylmään veteen. Vaahdota sillä aikaa kerma ja sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri. Nostele vaahdotettu kerma rahka-sokeriseokseen.
  •  
  • Kuumenna sitruunanmehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoittele liivateseosta, että vähän jäähtyisi. Kaada seos varovasti täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään tunnin ajan. 
  •  
  • Liota puolukkahyytelön liivatteita kylmässä vedessä. Survo sillä aikaa puolukat, lisää sokeri ja vesi. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunanmehuun. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna tovi jäähtyä. Levitä sitten puolukkaseos vuokaan, rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia, mieluiten yön yli.
  •  
  •  
  • -Noora
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)